Algemene informatie

Algemene informatie

Kauwgombal1500 is de ultieme roadtrip door verschillende Europese landen met je eigen dikke bak! De prijs van je bolide maakt ons niet uit, wel moet je auto minimaal 15 jaar oud zijn en minimaal 200PK hebben.

Je rijdt met je auto door veel plekken waar je nog nooit geweest bent of zelfs van gehoord hebt!

Wanneer is het en Wat kost het?

De rit gaat plaatsvinden in week 26. Dit is eind juni. We vertrekken op zaterdag van week 25 vanuit het land van Heusden en Altena en komen de zaterdag daarop weer terug in Nederland.

De inschrijfkosten zijn afhankelijk van het aantal personen die mee gaan. Op de inschrijfpagina kun je aangeven met hoeveel personen je mee gaat, daarna kun je onderaan de pagina zien wat de kosten zijn. Je kunt het voor de rest zelf zo duur maken als je zelf wil. De gemiddelde kosten liggen voor het gehele feestje tussen de 500,- en de 1500,- p.p. inclusief eten, slapen, drinken, benzine maar exclusief de auto omdat je deze weer kunt verkopen! Bij de inschrijving zitten stickers en rallyschildjes voor op de auto, goodies die je niet had willen missen, informatie welke hotels wij jou aanbevelen en uiteraard de route. Hotels dien je zelf te boeken en zitten niet in de inschrijving inbegrepen.

FAQ

Do's en Don'ts

  • Stop voor andere deelnemers met pech, wel zo fijn als een ander dat ook voor jou doet toch?
  • Houd je aan de regels die in het land gelden, zo voorkom je bekeuringen en andere narigheden waar je zelf voor op moet draaien.
  • Laat je auto voor je vertrekt goed nakijken, vooral remmen en goede banden zijn in de bergen wel handig.

Wat is handig om in de auto mee te nemen?

Hesjes, gevarendriehoek, EHBO set, krik, startkabels en sleepkabel.
Genoeg water en koekjes voor als je pech krijgt.
Je telefoon met de app en google maps app natuurlijk.
Wat MOET ik meenemen?

  • Rijbewijs
  • Paspoort (ID kaart voldoet voor sommige landen niet, mocht je in de editie door een land komen waar een ID kaart niet volstaat informeren wij je hierover)
  • Groene kaart van de auto

Hoe kan ik inschrijven? - Schrijf je in via deze website, download de app voor meer informatie over het boeken van hotels. De aanbevolen hotels komen zo spoedig mogelijk in de app.

Wat zit er in de inschrijving inbegrepen? - Je inschrijving voor de auto en je bijrijder(s), de route die je elke dag via onze app krijgt, goodiebag, stickers, rallyschildjes en uiteraard voor iedereen een Kauwgombal1500 zonnebril!

Wat zit er NIET in de inschrijving inbegrepen? - Kosten voor je auto, benzinekosten, je verblijf (hotels of campings) en verteer (eten en drinken).

Zijn er voorwaarden aan het meedoen? - Ja, je auto moet minimaal 15 jaar oud zijn, je auto moet minimaal 200PK hebben, je auto moet uiteraard goedgekeurd en verzekerd zijn. Ook moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

Wat is het doel van deze rit?  - Gezelligheid en met elkaar een prachtige route rijden door plaatsen, bergen en prachtige uitzichten staan voorop. Deze rit is niet verbonden aan snelheid of tijd.

Moet ik hotels boeken? - Wat je boekt is aan jou, of je een hotel boekt of een camping in de buurt mag je zelf weten, het is natuurlijk wel zo gezellig als we allemaal bij elkaar in de buurt zitten.

Wanneer krijgen we te horen waar we heen gaan? - Zo snel mogelijk, we zijn in voorbereiding op de rit druk bezig om geschikte hotels te bekijken die je later kunt boeken via de app.

Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar, maar ik wil toch meedoen? - Helaas kunnen we je dan niet inschrijven, je zult moeten wachten op de volgende editie.

Hè, mijn auto is kapot gegaan tijdens de rit. - Het is uiteraard verstandig om van tevoren een ANWB lidmaatschap met europa dekking of een reisverzekering met pechhulp af te sluiten, wij van de organisatie proberen je bij pech te helpen waar we kunnen.

Dekt elke verzekeringsmaatschappij deze rit? - Nee, geef goed aan bij je verzekeraar dat je deze rit gaat rijden en dat deze rit niet aan tijd en of snelheid verbonden is. Ook al is deze rit daar niet aan verbonden dekken de meeste verzekeraars dit niet.

Zit er een maximaal aan personen die met één auto mee kunnen doen? - Maximaal 4 personen per auto, dit niet omdat er misschien niet meer in passen maar 500km met drie man op de achterbank is ook niks.

Ik heb me ingeschreven en kan door welke reden dan ook toch niet mee doen. - Na de inschrijving gaan wij voor jou persoonlijk spulletjes bestellen hierdoor kunnen we helaas niets terugdraaien.